Over de Rond de Wiedentocht

IJsclub Ons Genoegen organiseert een maximaal 40 km lange toertocht op natuurijs: de Rond de Wiedentocht. Er kan gekozen worden tussen twee afstanden (15 of 40 km). De tocht die voor het eerst begin jaren ’80 werd verreden voert over het grondgebied van de gemeente Steenwijkerland en gaat door een prachtig natuurgebied. De startplaatsen zijn: Sint Jansklooster, Belt Schutsloot en Blauwe Hand. Promotor van deze tocht was tweevoudig Elfstedentochtwinnaar Evert van Benthem.

Startplaatsen Rond De Wiedentocht

Bezoekerscentrum De Wieden
Beulakerpad 1 te Sint Jansklooster

Hotel De Belt